DNA żywienia. Dlaczego twoje geny kochają tradycyjne pożywienie (e-book)

  • e-book
  • -40%
  • Autor: Luke Shanahan
  • Kategorie: E-booki / poradniki / diety
  • Wydawca: Galaktyka
  • Formaty:
    epub

    EPUB – książka elektroniczna w formacie EPUB, format polecany do e-czytników. EPUB to plik elektroniczny, który umożliwia: dostosowanie wielkości czcionki do potrzeb użytkownika, elastyczne dostosowanie treści do wielkości ekranu. Pliki te możesz odczytać na następujących urządzeniach: komputerze, tablecie, smartphonie po zainstalowaniu odpowiedniej aplikacji, czytniku ebooków z ekranem eink (tzw. e-readerze). Po zakupie książki elektronicznej, plik jest udostępniany do pobrania na koncie Klienta w sekcji Wirtualnej półki.

    ,
    mobi

    MOBI – format pliku przystosowany do czytników Kindle. Po zakupie książki elektronicznej, plik jest udostępniany do pobrania na koncie Klienta w sekcji Wirtualnej półki.

  • EAN: 9788375797763
  • Data wydania: 2020-10-03
    Jest to data ukazania się towaru w danej wersji na rynku
 
Produkt do pobrania

Produkt do pobrania – dotyczy produktów cyfrowych. Produkt cyfrowy jest dostępny poprzez Wirtualną Półkę, do której dostęp posiada każdy zarejestrowany Użytkownik sklepu internetowego swiatksiazki.pl. Produkt cyfrowy staje się dostępny równocześnie wraz z momentem wykonania płatności za zamówienie zawierające dany produkt.

47,94 zł 79,90 zł Oszczędzasz 31,96 zł

Autorka przedziera się przez meandry różnorakich, niejednokrotnie sprzecznych i budzących wątpliwości teorii dotyczących odżywiania, udowadniając, że powrót do sprawdzonych praktyk naszych przodków może de facto zapewnić dłuższe, zdrowsze i pełniejsze energii życie. Lekarka i biochemiczka Catherine Shanahan przeanalizowała tradycje kulinarne społeczności słynących z dobrego zdrowia i długowieczności. Przyglądając się takim jadłospisom jak dieta śródziemnomorska, dieta mieszkańców Okinawy czy dieta charakterystyczna dla tzw. niebieskich stref, autorka wyłoniła cztery wspólne nawyki żywieniowe wykształcone na przestrzeni wieków. Te filary kuchni świata nadal zapewniają praktykującym je kulturom silne, zdrowe i inteligentne potomstwo oraz aktywną, pełną sił witalnych starszyznę, nieodmiennie pokolenie po pokoleniu. Cztery strategie – świeża żywność, kiszonki i kiełki, mięso przyrządzane z kośćmi oraz podroby – tworzą podstawy sposobu odżywiania, który doktor Shanahan nazywa naturalnym jadłospisem ludzkim.

DNA żywienia w sposób rzeczowy, praktyczny, zabawny i zajmujący analizuje i odkrywa tajniki dobrego zdrowia, które może stać się udziałem każdego z nas bez względu na to, z jakiej pozycji wyjściowej startujemy. Praca Cate Shanahan prezentuje dowody naukowe budzące realną nadzieję – nauka w służbie natury udowadnia, że nigdy nie jest za późno, by zadać o siebie i swoje dzieci.

DNA żywienia to praktyczne narzędzie, które pozwoli ci:

  • poprawić nastrój,
  • uwolnić się od pokus i zwyczaju podjadania,
  • wspomóc płodność i zwiększyć szansę na poczęcie zdrowego potomstwa,
  • poprawić pamięć i zdolności kognitywne,
  • pozbyć się alergii oraz innych chorób,
  • zbudować silniejsze kości i stawy,
  • zapewnić młody wygląd i zdrowie skóry.

Informacje zebrane podczas wywiadu dostarczają lekarzowi wiedzy na temat obciążeń genetycznych, czyli chorób, do których potencjalnie pacjent ma predyspozycje. Rodzi się jednak pytanie – czy stan naszego zdrowia to wyłącznie zasługa genów otrzymanych od rodziców? A może mamy realny wpływ na własne DNA? Jeśli tak, to zyskalibyśmy znacznie szersze możliwości profilaktyki i oddziaływania na stan swojego zdrowia. Autorzy szukają odpowiedzi na te pytania, opierając się na najnowszych doniesieniach z dziedzin medycyny, biochemii oraz żywienia. Odkrywają przed czytelnikiem fascynujący świat genów i odwołują się do – czasami bardzo odległej – historii człowieka. Z tej niezwykłej książki dowiesz się między innymi, jak decyzje żywieniowe matki wpływają na rozwijający się płód, czym różnią się dobre i złe tłuszcze oraz czy dieta niskotłuszczowa faktycznie powinna być nazywana zdrową dietą. Zyskasz także wiedzę, jak za pomocą jadłospisu poradzić sobie z problemami związanymi np. z układem immunologicznym, migrenami czy poprawić pracę mózgu.

dr n. med. Mirosława Gałęcka, Instytut Mikroekologii, autorka książki Nawracające infekcje

Wszyscy szukamy idealnej diety. Przedzierając się przez szum informacyjny i natłok wiadomości zewsząd do nas docierających, usilnie staramy się zgłębiać tajniki żywienia, które pomogłyby przez długi czas cieszyć się dobrym zdrowiem. Doktor Catherine Shanahan poświęciła temu zagadnieniu całe życie. Sprawdziła wiele teorii odżywiania, niejednokrotnie wykluczających się, by dojść do zaskakujących wniosków: świeża żywność, kiszonki i kiełki, mięso przyrządzane z kośćmi oraz podroby jako naturalny jadłospis ludzki pomogą w walce z alergiami, poprawią samopoczucie i nastrój, a także pamięć i koncentrację. DNA żywienia to lektura obowiązkowa dla wszystkich, którzy chcą poznać prawdę na temat pokarmów w rzeczywisty sposób wspierających ludzki organizm.

Daria Ładocha,


Sprzedawane przez nas książki elektroniczne zabezpieczane są kodem zabezpieczającym, popularnie zwanym watermarkiem.

Watermark jest to zabezpieczenie pliku polegające na jego oznaczeniu wewnątrz treści unikalnym ciągiem znaków, co umożliwia wskazanie transakcji Użytkownika. Jest to wygodne dla użytkownika zabezpieczenie nie wymagające instalacji dodatkowego oprogramowania obsługującego taki plik.

Przykładowe e-czytniki z funkcją e-papieru obsługujące sprzedawane przez nas pliki: np. PocketBook, Kindle, Onyx, Nook, eClicto.

Przykładowe programy obsługujące sprzedawane przez nas pliki:

  • tablety: iPad, tablety z systemem Android czy Windows; oprogramowanie: iBooks – iPad; Amazon – Kindle; Moon + Reader, FBReader, Aldiko
  • smartphony, oprogramowanie iBooks – iPad; Amazon – Kindle; Moon + Reader, FBReader, Aldiko
  • komputery: Calibre, Adobe Digital Edition, FBReader, Amazon Kindle.
Napisz własną recenzję
Napisz recenzję o produkcie: DNA żywienia. Dlaczego twoje geny kochają tradycyjne pożywienie (e-book)
Twoja ocena
Ocena ogólna