Dostawa 0 zł do sieci księgarń

Bezpłatna wysyłka powyżej 149 zł

Gwarancja zadowolenia z zakupów

Tryb offline
Opis

Opis

Opracowanie poświęcone wrocławskiej gastronomii w latach 1957–1970, w którym czytelnik znajdzie informacje o jej strukturze, typach funkcjonujących zakładów oraz ich umiejscowieniu na terenie Wrocławia.

Autor pisze również o prowadzonej przez lokale działalności rozrywkowej oraz przedstawia jadłospisy, opisuje też o różne problemy z klientelą (gastronomiczne miscellanea). Wszystko to zostało ukazane na tle ówczesnych przemian społeczno-politycznych i kulturalnych zachodzących w kraju oraz z uwzględnieniem lokalnej specyfiki wrocławskiej.

Książka została opatrzona indeksem osób oraz wykazem lokali gastronomicznych działających we Wrocławiu w omawianym okresie, na uwagę zasługują również ilustracje znakomicie uzupełniające treść opracowania.
Recenzje

Recenzje

Produkt nie ma jeszcze recenzji.

Zamieszczenie recenzji nie wymaga logowania. Sklep nie prowadzi weryfikacji, czy autorzy recenzji nabyli lub użytkowali dany produkt.

Nasza cena:51,00 złCena sugerowana przez wydawcę: 62,00 zł
Produkt niedostępny
Dostawa do księgarni
0 zł
Sprawdź koszt dostawy

Inni kupili również