
Autor:
Wydawca: Atut Oficyna Wydawnicza
Data wydania: 30.12.2020
Typ okładki:miękka okładka
EAN: 9788379774074
Opis
Opis
Opracowanie poświęcone wrocławskiej gastronomii w latach 1957–1970, w którym czytelnik znajdzie informacje o jej strukturze, typach funkcjonujących zakładów oraz ich umiejscowieniu na terenie Wrocławia.
Autor pisze również o prowadzonej przez lokale działalności rozrywkowej oraz przedstawia jadłospisy, opisuje też o różne problemy z klientelą (gastronomiczne miscellanea). Wszystko to zostało ukazane na tle ówczesnych przemian społeczno-politycznych i kulturalnych zachodzących w kraju oraz z uwzględnieniem lokalnej specyfiki wrocławskiej.
Książka została opatrzona indeksem osób oraz wykazem lokali gastronomicznych działających we Wrocławiu w omawianym okresie, na uwagę zasługują również ilustracje znakomicie uzupełniające treść opracowania.
Autor pisze również o prowadzonej przez lokale działalności rozrywkowej oraz przedstawia jadłospisy, opisuje też o różne problemy z klientelą (gastronomiczne miscellanea). Wszystko to zostało ukazane na tle ówczesnych przemian społeczno-politycznych i kulturalnych zachodzących w kraju oraz z uwzględnieniem lokalnej specyfiki wrocławskiej.
Książka została opatrzona indeksem osób oraz wykazem lokali gastronomicznych działających we Wrocławiu w omawianym okresie, na uwagę zasługują również ilustracje znakomicie uzupełniające treść opracowania.
Szczegóły
Szczegóły
Data wydania: 30.12.2020
Liczba stron: 598
Wymiary: 16x23.5
Typ okładki:miękka okładka
Wydawca: Atut Oficyna Wydawnicza
Autor:
Tytuł:Gastronomia wrocławska w czasach małej stabilizacji (1957-1970)
Kategorie:
EAN: 9788379774074
Recenzje
Recenzje
Produkt nie ma jeszcze recenzji.
Zamieszczenie recenzji nie wymaga logowania. Sklep nie prowadzi weryfikacji, czy autorzy recenzji nabyli lub użytkowali dany produkt.
Nasza cena:51,00 złCena sugerowana przez wydawcę: 62,00 zł
Produkt niedostępny
Dostawa do księgarni0 zł
Sprawdź koszt dostawy