Kuchnia na walizkach

 

Dostępność:

Wysyłamy w 24h

Wysyłamy w 24h – to znaczy, że taki produkt mamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze (1 dzień roboczy) od momentu złożenia zamówienia. Jeśli jednak zamówisz większą ilość takiego produktu, może się okazać, że nie mamy aż tylu egzemplarzy dostępnych 24h i będziesz musiał poczekać na niego dłużej niż 24h, o czym poinformujemy Cię w osobnym e-mailu.

Zamówienia:0 - 69,99 PLN>69,99 PLNCzas dostawy:
Odbiór osobisty w księgarni 0 zł0 zł1 dzień roboczy
InPost Paczkomaty 24/7 (Płatność online)4.99 zł0 zł1-2 dni robocze
InPost Paczkomaty - Paczka w Weekend (Płatność online)16.99 zł0 zł1-2 dni robocze
Poczta Polska (Płatność online)12.99 zł0 zł3-5 dni roboczych
Poczta Polska (Płatność za pobraniem)13.99 zł0 zł3-5 dni roboczych
Kurier UPS (Płatność online)4.99 zł0 zł1 dzień roboczy
Kurier UPS (Płatność za pobraniem)4.99 zł0 zł1 dzień roboczy
Wysyłka zagranicznaSprawdź szczegóły >
30,50 zł 36,90 zł Oszczędzasz 6,40 zł

Historia blogerki kulinarnej, która zerwała zaręczyny, odeszła z pracy marzeń i poleciała za szczęściem na inny kontynent

Po studiach Luisa Weiss pracowała w nowojorskim wydawnictwie. Pewnego dnia postanowiła przekopać się przez kolekcję przepisów, które latami wycinała z gazet. Żeby udokumentować swoją przygodę z gotowaniem, założyła blog The Wednesday Chef, który w oszałamiającym tempie zdobył wiernych czytelników. Ale Luisa wciąż tęskniła za Berlinem, miastem, w którym się urodziła. Po miesiącach sercowych rozterek i rozstaniu z narzeczonym zdecydowała się na skok na głęboką wodę i wróciła do miasta dzieciństwa. Dziś twierdzi, że Paryż może i posiada pewien charme, ale jeżeli chodzi o prawdziwą inspirację w kuchni – jak i w życiu – nie ma to jak Berlin.

Każdy, komu podobała się Julie i Julia, chętnie będzie gotował z Luisą, która postawiła wszystko na jedną kartę i odnalazła miłość tam, gdzie spodziewała się jej najmniej. Luisa oczaruje czytelnika opowieściami o szukaniu z nowym chłopakiem mieszkania w Berlinie, zmaganiach z białymi szparagami, organizacji Święta

Dziękczynienia dla trzech naburmuszonych rodzin i  oswajaniu nowego życia za pomocą masowej produkcji arcytrudnych do wykonania pierniczków.

Mama Włoszka, amerykański tata, wujek z Sycylii i dzieciństwo w Berlinie – Luisa Weiss wie, co to znaczy być obywatelką świata

Wycieczka do nowej kulinarnej mekki – Berlina. która dowodzi, że niemiecka kuchnia to nie tylko Wurst i Sauerkraut

Poprawiające humor love story dla ekspatów poszukujących domu w smakach i zapachach dzieciństwa

 „Po części dziennik kulinarny, a po części opowieść o miłości. To zapis (często) niełatwych poszukiwań swojego miejsca na świecie. Luisa Weiss stworzyła książkę, której nie da się zapomnieć”. Heidi Swanson

 „Kuchnia na walizkach to naprawdę niezwykła książka; wrażliwa, szczera, wypełniona emocjami – i smakami – przynależącymi do życia rozpiętego między trzema kulturami i tradycjami kulinarnymi. Tej książki nie sposób odłożyć, chyba że po to, by przygotować którąś z nęcących potraw”. David Lebovitz

„Wonna kronika miłości, gotowania i budowania domu. Luisa inspirująco i wzruszająco szuka uczucia i domowego ogniska; to jakby zyskać nową przyjaciółkę”. Debra Weiner


Napisz własną recenzję
Napisz recenzję o produkcie: Kuchnia na walizkach
Twoja ocena
Ocena ogólna