O Włoszech przy kawie. Znani i lubiani o słonecznej Italii (e-book)

  • e-book
  • Autor: Aleksandra Seghi
  • Kategorie: E-booki / biografie
  • Wydawca: E-bookowo
  • Formaty:
    epub

    EPUB – książka elektroniczna w formacie EPUB, format polecany do e-czytników. EPUB to plik elektroniczny, który umożliwia: dostosowanie wielkości czcionki do potrzeb użytkownika, elastyczne dostosowanie treści do wielkości ekranu. Pliki te możesz odczytać na następujących urządzeniach: komputerze, tablecie, smartphonie po zainstalowaniu odpowiedniej aplikacji, czytniku ebooków z ekranem eink (tzw. e-readerze). Po zakupie książki elektronicznej, plik jest udostępniany do pobrania na koncie Klienta w sekcji Wirtualnej półki.

    ,
    mobi

    MOBI – format pliku przystosowany do czytników Kindle. Po zakupie książki elektronicznej, plik jest udostępniany do pobrania na koncie Klienta w sekcji Wirtualnej półki.

  • EAN: 9788381662222
  • Data wydania: 2021-06-08
    Jest to data ukazania się towaru w danej wersji na rynku
 
Produkt do pobrania

Produkt do pobrania – dotyczy produktów cyfrowych. Produkt cyfrowy jest dostępny poprzez Wirtualną Półkę, do której dostęp posiada każdy zarejestrowany Użytkownik sklepu internetowego swiatksiazki.pl. Produkt cyfrowy staje się dostępny równocześnie wraz z momentem wykonania płatności za zamówienie zawierające dany produkt.

29,00 zł 32,00 zł Oszczędzasz 3,00 zł

“O Włoszech przy kawie. Znani i lubiani o słonecznej Italii” to kolejna propozycja wydawnicza Aleksandry Seghi. Każdy rozdział to opowieść bądź rozmowa o Włoszech z aktorem, piosenkarzem, znanym szefem kuchni bądź inną słynną polską osobowością. Wątki zawodowe przeplatają się z prywatnymi, a w każdą rozmowę wpleciony jest włoski przepis kulinarny.

Spis treści

Wstęp

Małgorzata Bogdańska

Włoski croissant z dżemem

Jolanta Olszewska

Słoneczniki z gorgonzolą i orzechami włoskimi

Danuta Błażejczyk

Dorsz po sycylijsku

Kuba Rekwirowicz

Risi e bisi (Risotto z zielonym groszkiem)

Misia Konopka

Mój ulubiony sos do makaronu

Stefan Sołtan

Bułki z rodzynkami, łezkami czekoladowymi i skórką cytrynową

Robert Sowa

Pizza ai quattro formaggi (Pizza z czterema serami)

Piotr Tadeusz Rzeczkowski

Fritto misto di pesce (Smażone owoce morza)

Michał Rusinek

Vitello tonnato (Cielęcina w sosie tuńczykowym)

Grzegorz Gałązka

Abbacchio alla romana (Pieczona jagnięcina po rzymsku)

Włodek Pawlik

Biała pizza z kwiatami cukinii

Anna Lutosławska-Jaworska

Trofie z suszonymi pomidorami, orzechami i gorgonzolą

Anna Osmólska-Mętrak

Spaghetti cacio e pepe (Spaghetti z serem i pieprzem)

Jarek Wist

Parmigiana na pieczonych bakłażanach

Magdalena Stysiak

Risotto ai frutti di mare (Risotto z owocami morza)

Jakub Józef Orliński

Spaghetti po toskańsku

Urszula Rzepczak

Słona tarta z warzywami

Grzegorz Turnau

Spaghetti alle vongole (Spaghetti z małżami)

Zakończenie


Sprzedawane przez nas książki elektroniczne zabezpieczane są kodem zabezpieczającym, popularnie zwanym watermarkiem.

Watermark jest to zabezpieczenie pliku polegające na jego oznaczeniu wewnątrz treści unikalnym ciągiem znaków, co umożliwia wskazanie transakcji Użytkownika. Jest to wygodne dla użytkownika zabezpieczenie nie wymagające instalacji dodatkowego oprogramowania obsługującego taki plik.

Przykładowe e-czytniki z funkcją e-papieru obsługujące sprzedawane przez nas pliki: np. PocketBook, Kindle, Onyx, Nook, eClicto.

Przykładowe programy obsługujące sprzedawane przez nas pliki:

  • tablety: iPad, tablety z systemem Android czy Windows; oprogramowanie: iBooks – iPad; Amazon – Kindle; Moon + Reader, FBReader, Aldiko
  • smartphony, oprogramowanie iBooks – iPad; Amazon – Kindle; Moon + Reader, FBReader, Aldiko
  • komputery: Calibre, Adobe Digital Edition, FBReader, Amazon Kindle.
Napisz własną recenzję
Napisz recenzję o produkcie: O Włoszech przy kawie. Znani i lubiani o słonecznej Italii (e-book)
Twoja ocena
Ocena ogólna