Zdrowy tłuszcz

  • -75%
 

Dostępność:

Produkt niedostępny

Produkt niedostępny – produkt nie jest obecnie osiągalny u żadnego z naszych dostawców. Zawsze możliwy jest dodruk, wznowienie lub reedycja tytułu, o ile wydawca podejmie taką decyzję. Dzięki bieżącej aktualizacji naszej oferty planowana data ponownej sprzedaży takiego tytułu znajdzie się przy jego opisie.

Zamówienia:0 - 69,99 PLN>69,99 PLNCzas dostawy:
Odbiór osobisty w księgarni 0 zł0 zł1 dzień roboczy
InPost Paczkomaty 24/7 (Płatność online)4.99 zł0 zł1-2 dni robocze
InPost Paczkomaty - Paczka w Weekend (Płatność online)16.99 zł0 zł1-2 dni robocze
Poczta Polska (Płatność online)12.99 zł0 zł3-5 dni roboczych
Poczta Polska (Płatność za pobraniem)13.99 zł0 zł3-5 dni roboczych
Kurier UPS (Płatność online)4.99 zł0 zł1 dzień roboczy
Kurier UPS (Płatność za pobraniem)4.99 zł0 zł1 dzień roboczy
Wysyłka zagranicznaSprawdź szczegóły >
9,99 zł 39,90 zł Oszczędzasz 29,91 zł
JAK SCHUDNĄĆ I BYĆ ZDROWYM, JEDZĄC WIĘCEJ TŁUSZCZU


„Co należy jeść, by być zdrowym i nie tyć?” – to pytanie towarzyszy nam od dawna, a odpowiedzi jest tyle, że wywołują zamęt. Brzuchy tymczasem rosną… Wreszcie pojawiło się światełko w tunelu: lekarz Steven Masley i dietetyk Jonny Bowden, reprezentujący diametralnie różne szkoły dietetyczne, doszli do takiej samej odpowiedzi na pytanie o powód, dla którego tyle osób bezskutecznie walczy z nadwagą i chorobami. Nie chodzi o rozróżnienie między kaloriami i węglowodanami czy rywalizację diety mięsnej z roślinną. Znacznie ważniejsza jest różnica między zdrowymi i niezdrowymi tłuszczami!
Rezultatem odkryć autorów jest książka, w której wprowadzają podział tłuszczów na zdrowe, niezdrowe i neutralne oraz przedstawiają niesamowite właściwości zdrowych tłuszczów, takie jak zdolność do zapewnienia równowagi hormonalnej i kontrolowania apetytu czy zapobieganie stanom zapalnym. Masley i Bowden tłumaczą, które tłuszcze wybierać, a których unikać i przedstawiają 30-dniowy plan żywieniowy oraz 50 przepisów wg formuły „tłuszcz-błonnik-białko-smak”. Podpowiadają też, jak unikać błędów w używaniu zdrowych tłuszczów.


Książka, która stanie się klasycznym poradnikiem żywieniowym


„Ta fascynująca książka wytycza kluczowemu składnikowi odżywczemu drogę powrotną na nasze stoły, otwierając drzwi do zdrowia i odporności na choroby” dr David Perlmutter


„W końcu pojawiła się książka eliminująca irracjonalny strach przed tłuszczem! Masley i Bowden obalają jedno z najmocniej zakorzenionych przekonań żywieniowych i umiejętnie odpowiadają na obawy, proponując inteligentne strategie karmienia ciała i mózgu oraz uzyskiwania optymalnego zdrowia”. dr Susan Albers


„Zdrowy tłuszcz doskonale ilustruje to, co stale powtarzam: nie chodzi o kalorie, tylko o jedzenie tego, co wspomaga hormony; nie o to, by jeść mniej czy więcej, tylko o to, by jeść mądrzej”.
dr Sara Gottfried

Napisz własną recenzję
Napisz recenzję o produkcie: Zdrowy tłuszcz
Twoja ocena
Ocena ogólna