Dostawa 0 zł do sieci księgarń

Bezpłatna wysyłka powyżej 149 zł

Gwarancja zadowolenia z zakupów

Tryb offline
Opis

Opis

Przedstawione w tej książce giny podzielono na trzy kategorie – tradycyjne, współczesne i innowacyjne – kierując się ich związkiem z tradycją, metodami produkcji oraz wykorzystanymi w produkcji roślinami aromatyzującymi. Wzięto też pod uwagę charakter trunków i ich źródła inspiracji. Klasyfikacja ginu jest tematem kontrowersyjnym, wzbudza częste dyskusje ekspertów, ponieważ jego podział na kategorie, szczególnie w Europie i Stanach Zjednoczonych, jest bardzo ogólny. Tymczasem wciąż powstają nowe typy ginu, innowacyjne pod względem stylu czy metod produkcji, które trudno jednoznacznie zaklasyfikować.

Gin – Przewodnik po Tradycyjnych, Współczesnych i Innowacyjnych Trunkach


Odkryj fascynujący świat ginu, który został podzielony na trzy kategorie – tradycyjne, współczesne i innowacyjne. Ta książka nie tylko przedstawia różnorodność trunków, ale także zgłębia ich związki z tradycją, metodami produkcji oraz roślinami aromatyzującymi, które nadają im unikalny charakter.



Dla kogo jest ta książka?


  • Miłośnicy ginu i alkoholi wysokoprocentowych
  • Osoby pragnące poszerzyć swoją wiedzę na temat trunków
  • Eksperci i profesjonaliści z branży gastronomicznej
  • Osoby zainteresowane historią i kulturą alkoholi


Co zyskasz dzięki tej publikacji?


  • Dogłębną wiedzę na temat różnych typów ginu i ich klasyfikacji
  • Informacje o metodach produkcji i roślinach aromatyzujących
  • Inspiracje do tworzenia własnych koktajli na bazie ginu
  • Możliwość zrozumienia kontrowersji związanych z klasyfikacją ginu


Kluczowe tematy i obszary


  • Podział ginu na kategorie: tradycyjne, współczesne, innowacyjne
  • Metody produkcji ginu
  • Rośliny aromatyzujące i ich wpływ na smak trunku
  • Inspiracje i źródła charakteru różnych ginów


O Autorach

Davide Terziotti i Vittorio D'Alberto to eksperci w dziedzinie alkoholi, którzy dzielą się swoją pasją i wiedzą na temat ginu, oferując czytelnikom unikalne spojrzenie na ten popularny trunek.



O Wydawcy

Wydawnictwo Olesiejuk to renomowany wydawca, specjalizujący się w literaturze kulinarnej i poradnikowej, znany z publikacji wysokiej jakości książek, które inspirują i edukują czytelników.



Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktu
Dressler Dublin sp. z o.o.
Poznańska 91
05-850 Ożarów Mazowiecki
wydawnictwo@dressler.com.pl
+48 22 733 50 00
Recenzje

Recenzje

Produkt nie ma jeszcze recenzji.

Zamieszczenie recenzji nie wymaga logowania. Sklep nie prowadzi weryfikacji, czy autorzy recenzji nabyli lub użytkowali dany produkt.

Nasza cena:15,00 złCena sugerowana przez wydawcę: 29,99 zł
Wysyłamy w 24h
Dostawa do księgarni
0 zł
Sprawdź koszt dostawy

Inni kupili również

  • Inne książki tego autora > Davide Terziotti, Vittorio D'Alberto

  • accessible