
Opis
O Autorze: Lech Tkaczyk- ur. w 1956 roku absolwent Wydziału Technologii Żywności Akademii Rolniczej (dziś Uniwersytet Przyrodniczy) we Wrocławiu i Międzynarodowych Studiów Doktoranckich na Akademii Ekonomicznej( dziś Uniwersytet Ekonomiczny) we Wrocławiu. W latach 1980 – 1990 pracował na różnych stanowiskach w zakładach przemysłu spożywczego.
W 1990 r. wraz z żoną Jolantą Tkaczyk, absolwentką Wydziału Nauczania Początkowego na Uniwersytecie Wrocławskim, także absolwentką Międzynarodowych Studiów Doktoranckich na Akademii Ekonomicznej( dziś Uniwersytet Ekonomiczny) we Wrocławiu założyli Wydawnictwo Astrum z siedzibą we Wrocławiu.
W tej chwili Wydawnictwo Astrum jest jednym z większych wydawnictw w książek dla dzieci, książek poetyckich, książek z dziedziny zdrowego żywienia, ezoteryki, także szeroko pojętego komunikowania międzyludzkiego, w tym serii książek dla studentów i ludzi biznesu( seria Kreatywność), także multimediów- słuchowisk i audiobooków dla dzieci i dorosłych, w tym materiałów do nauki języka.
Lech Tkaczyk wraz z żoną po ukończeniu studiów doktoranckich założyli także firmę Astrum Media, która specjalizuje się w szeroko pojętym marketingu, reklamie, książki, w tym wykorzystaniu książki jako nośnika reklamy produktu,firm.
Firma Astrum Media skupia się na szeroko pojętym marketingu wydawanych książek, autorów, publikujących w Wydawnictwie Astrum.
Firma Astrum Media dysponuje własnym studiem muzycznym (Studio Muzyczne Astrum)w którym tworzy słuchowiska, audiobooki dla dzieci i dorosłych.
Firma posiada także drukarnię (Drukarnia Astrum Media) specjalizującą się w druku kolorowych książek dla dzieci, broszur, książek w oprawie miękkiej. Lech Tkaczyk jako dietetyk żywieniowiec pasjonuje się ziołami i przyprawami w kuchni.
Lech Tkaczyk jest autorem licznych artykułów w prasie na temat ziół i przypraw.
Ze swoimi pogadankami, opiniami występuje też w radio,TV, oraz na portalach internetowych poświęconych zdrowemu żywieniu.
Jest twórcą i producentem wielu przepisów na mieszanki przyprawowe, herbaty itp. ,opartych na bazie ziół i przypraw tych bardziej i mniej znanych. W/w produkty wprowadził do obiegu wraz z pojęciem tzw. "Diety funkcjonalnej", którą oparł na niskokalorycznej diecie białkowej 1200 kalorii. Jej innowacją jest aktywizacja procesów odchudzania i podnoszenia zdrowotności przez wzbogacanie potraw ziołami i przyprawami, które poprzez działanie specyficznych czynników bioaktywnych, wydobywają z tych potraw pożądane cechy potrzebne w obniżeniu bez utraty zdrowotności wagi ciała. Autor książek z dziedziny żywienia, w tym książki "Dieta funkcjonalna. Samoleczenie ziołami w kuchni". Pod jego redakcją powstały książki Kuchnia Indyjska, Kuchnia Tajska. A także książek o komunikowaniu niewerbalnym, m.in. "Postawa, mimika, gest".
Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktu
Wydawnictwo Astrum
ul.Norwida 19/6
50-374 Wrocław
l.tkaczyk@astrum.wroc.pl
733468895
Szczegóły
Recenzje
Produkt nie ma jeszcze recenzji.
Zamieszczenie recenzji nie wymaga logowania. Sklep nie prowadzi weryfikacji, czy autorzy recenzji nabyli lub użytkowali dany produkt.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9+