AlaAntkowe BLW
Produkty: 4
Wszystko zaczęło się od forów poświęconych metodzie żywienia BLW. To właśnie tam poznały się Joanna Anger – pedagożka oraz mama małej Ali – oraz – Anna Piszczek – nauczycielka w jednej z podwrocławskich szkół podstawowych i mama Antka. Post po poście, SMS po SMS-ie oraz rozmowa po rozmowie narodziła się ich przyjaźń, a później – założony wspólnie blog i sklep. Pokłosiem tego jest bestsellerowa seria książek „Alaantkowe BLW”, która sprzedała się jak dotąd w nakładzie kilkuset tysięcy egzemplarzy.
Produkty: 4
Filtruj
Metoda BLW to skrót od angielskiego „Baby Led Weaning” (oznacza to nic innego, jak odstawienie piersi od dziecka), która szturmem podbiła świat parentingowy. Polega ona na stopniowym odzwyczajaniu niemowlaka od mleka matki bądź mleka modyfikowanego na rzecz produktów o stałej konsystencji. Pomija ona jednak etap dań ze słoiczków i – umówmy się – raczej mdłych w smaku papek czy kaszek.
Dzieje się to jednak w sposób całkowicie kontrolowany przez dziecko i zgodny z tym, czego w danym momencie potrzebuje i na co ma ochotę. Zdaniem jej twórców nic nie stoi na przeszkodzie, aby wprowadzać do diety najmłodszych takie produkty, jak różyczki kalafiora czy makaron z treściwym sosem już po 6 miesiącu życia. Dziecko ciekawe smaku, kolorów czy konsystencji jedzenia samo zacznie sięgać po nowe składniki – a Ty zaczniesz kształtować w nim zdrowe nawyki żywieniowe.
Joanna Anger i Anna Piszczek to bez wątpienia najbardziej znane popularyzatorki tej metody w Polsce – jak żartobliwie mówią, w ich rozumieniu metoda BLW jest skrótem słów „Bobas Lubi Wybór”.
„Alaantkowe BLW” to książka, która doskonale sprawdzi się w przypadku rodziców rozpoczynających swoją przygodę z metodą BLW. Została ona wzbogacona w część teoretyczną, w której dowiesz się, jak zdrowo komponować posiłki malucha i na jakie składniki odżywcze powinnaś lub powinieneś zwrócić szczególną uwagę, układając dietę swojej pociechy.
Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki kucharskiej dla młodych rodziców. Książka pomoże Ci w zdrowy, a przy tym smaczny sposób stopniowo rozszerzać dietę swojego malucha. Znajdziesz w niej szereg inspirujących przepisów na potrawy mięsne wegańskie, bez nabiału czy gluteny, a także pomysły na szybkie dania na każdą porę dnia i roku – od śniadań, po przekąski na spacer.
To kolejna odsłona serii Anny Piszczek i Joanny Anger – tym razem przeznaczona dla nieco starszych dzieci. Twoje dziecko grymasi przy każdym posiłku i ze wstrętem patrzy na warzywa? Nie chcesz budować w nim negatywnych nawyków żywieniowych? To książka dla Ciebie! Zaproś swojego malucha do kuchni i wspólnie przekonajcie się, że „zdrowe” może być synonimem słowa „pysznie”.
Ponad 100 smakowitych inspiracji na dania z sezonowych warzyw i owoców w jednym miejscu. Każde z dań podzielone jest według pór roku. Znajdziesz wśród nich przepisy na takie dania, jak zupa z młodych ziemniaczków i groszku, ryż na mleku z musem poziomkowym, faszerowane papryki, domowy makaron dyniowy, chlebek bananowy ze śliwkami czy marchewkowe ciasteczka z amarantusem. Szybko, łatwo, pysznie, a przy tym wyjątkowo zdrowo!
Bądź na bieżąco z nowościami
Otrzymuj specjalne oferty
Administratorem Twoich danych osobowych jest Dressler Dublin Sp. z o.o. Więcej informacji na temat zasad przetwarzania danych znajdziesz w Polityce Prywatności.