
Opis
100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność.
Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora.
Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy.
Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich.
Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią.
W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy.
Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.
Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktu
Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o.
ul. Kościuszki 37
30-105 Kraków
sekretariat@znak.com.pl
126199500
Szczegóły
Recenzje
5,0(1)
Masz ten produkt?
Zamieszczenie recenzji nie wymaga logowania. Sklep nie prowadzi weryfikacji, czy autorzy recenzji nabyli lub użytkowali dany produkt.
Smak świata
Teresa
Warte przeczytania i ugotowania. Ciekawy świat, kultura i kuchnia.
Teresa
(0)27.11.2023 07:26
Smak świata
Warte przeczytania i ugotowania. Ciekawy świat, kultura i kuchnia.
Recenzja była pomocna?
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9+






























![[OUTLET] Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania 2000882184995](https://cdn.swiatksiazki.pl/media/catalog/product/5/2/5299907496652.jpg?width=370&height=370&store=default&image-type=small_image)





















