
Opis
Trądzik pospolity to nie tylko problem estetyczny, lecz także wyzwanie zdrowotne, które dotyka miliony osób na całym świecie.
Coraz więcej badań potwierdza, że odżywianie ma istotny wpływ na stan skóry, a odpowiednio skomponowana dieta może wspierać leczenie dermatologiczne i zmniejszać nasilenie zmian.
„Dieta przeciwtrądzikowa” to praktyczny przewodnik napisany przez dietetyczkę, edukatorkę żywieniową i wykładowczynię akademicką Małgorzatę Różańską, który w przystępny sposób wyjaśnia wpływ tego, co jemy, na stan naszej skóry. Część praktyczna książki prezentuje cztery tygodniowe jadłospisy – na każdą porę roku, ułatwiające zastosowanie wiedzy teoretycznej w codziennym życiu.
Książka została przygotowana przede wszystkim z myślą o pacjentach zmagających się z trądzikiem pospolitym, ale będzie również wartościowym wsparciem dla dietetyków oraz dermatologów, którzy chcą prowadzić swoich podopiecznych w sposób holistyczny – uwzględniający nie tylko leczenie farmakologiczne, lecz także styl życia.
Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktu
PZWL Wydawnictwo Lekarskie Sp. z o.o.
ul. G. Daimlera 2
02-460 Warszawa
recepcja@pwn.pl
22 695 48 15
Szczegóły
Recenzje
Produkt nie ma jeszcze recenzji.
Zamieszczenie recenzji nie wymaga logowania. Sklep nie prowadzi weryfikacji, czy autorzy recenzji nabyli lub użytkowali dany produkt.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9+