
Opis
Z ajurwedą w stronę zdrowia
Przystępna książka o ajurwedzie dla kobiet, która sięga do starożytnej mądrości i mocy jedzenia jako lekarstwa.Pomaga zadbać o zdrowie i dobre samopoczucie.Zawiera przepisy, menu i kulinarne remedia na zaburzenia równowagi dosz (energetycznych sił natury) i powszechne dolegliwości.
Ajurweda jest praktykowana w Indiach od ponad 5 tysięcy lat. Dzięki informacjom zawartym w tym poradniku:
- zgłębisz podstawy ajurwedy – pełny przegląd zasad medycyny staroindyjskiej, które pozwolą ci zrozumieć unikalną konstrukcję swojego organizmu;
- wykonasz prosty test, aby określić swoją dominującą doszę;
- poznasz moc płynącą z żywności;
- dowiesz się, jakie typy produktów i potraw są odpowiednie dla twojej dominującej doszy i aktualnej pory roku;
- skomponujesz specjalne menu dla unikalnej równowagi energetycznej z wykorzystaniem prostych sezonowych przepisów;
- znajdziesz skuteczne naturalne sposoby na detoks, remedia ajurwedyjskie na różne dolegliwości, takie jak uderzenia gorąca, skurcze menstruacyjne, depresja czy bezsenność.
Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktu
Wydawnictwo Kobiece Agnieszka Stankiewicz-Kierus sp. k.
Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6
15-111 Białystok
handlowy@wydawnictwokobiece.pl
794200649
Szczegóły
Recenzje
5,0(1)
Masz ten produkt?
Zamieszczenie recenzji nie wymaga logowania. Sklep nie prowadzi weryfikacji, czy autorzy recenzji nabyli lub użytkowali dany produkt.
Podstawy ajurwedy
Kryminał na talerzu
“Podstawy ajurwedy dla kobiet” Emily L. Glaser łączą w sobie książkę kulinarną z poradnikiem. Ajurweda to medycyna staroindyjska, która traktuje człowieka holistycznie i wierzy, że człowiek to mała część wszechświata, z którym jest bezsprzecznie związana. I tak jak człowiek ma wpływ na otoczenie, tak jedzenie ma wpływ na człowieka. Zatem autorka radzi nam jak wynieść z jedzenia korzyść dla siebie, co jeść, by czuć się dobrze, spójnie, spokojnie. Podzielona jest na trzy części, w których znajdziemy krótki wstęp do tematu, podział na tak zwane dosze, czyli coś jakby ludzkie charaktery, do których później autorka dopasowuje przykładowe menu. Przepisy są proste, kilkuskładnikowe, bogate w przyprawy i zioła. W mojej ocenie jednak najciekawsza jest część trzecia, najobszerniejsza, w której faktycznie korzystamy z uzdrawiającej mocy jedzenia - autorka wypisuje różne dolegliwości, popularne, te codzienne i te nieco bardziej skomplikowane i podpowiada co przy nich warto jeść, a czego unikać, jest też przykładowy przepis. I tak dowiemy się co np. warto jeść w czasie przeziębienia, a co może nam pomóc z bezsennością. Oczywiście autorka podkreśla, że jej propozycje to nie leki, ale profilaktyka i wspomaganie w codziennych zmaganiach w tym, by czuć się po prostu dobrze. Fajna, przyjemna pozycja, idealna właśnie dla tych, którzy za wiele o kuchni ajurwedyjskiej nie wiedzieli. Ja na pewno znalazłam w niej kilka fajnych ciekawostek, które będę mogła łatwo w życie wprowadzić. Polecam tym, którzy są zainteresowania dbanie o siebie poprzez codzienną dietę.
Kryminał na talerzu
(0)20.03.2024 19:17
Podstawy ajurwedy
“Podstawy ajurwedy dla kobiet” Emily L. Glaser łączą w sobie książkę kulinarną z poradnikiem. Ajurweda to medycyna staroindyjska, która traktuje człowieka holistycznie i wierzy, że człowiek to mała część wszechświata, z którym jest bezsprzecznie związana. I tak jak człowiek ma wpływ na otoczenie, tak jedzenie ma wpływ na człowieka. Zatem autorka radzi nam jak wynieść z jedzenia korzyść dla siebie, co jeść, by czuć się dobrze, spójnie, spokojnie. Podzielona jest na trzy części, w których znajdziemy krótki wstęp do tematu, podział na tak zwane dosze, czyli coś jakby ludzkie charaktery, do których później autorka dopasowuje przykładowe menu. Przepisy są proste, kilkuskładnikowe, bogate w przyprawy i zioła. W mojej ocenie jednak najciekawsza jest część trzecia, najobszerniejsza, w której faktycznie korzystamy z uzdrawiającej mocy jedzenia - autorka wypisuje różne dolegliwości, popularne, te codzienne i te nieco bardziej skomplikowane i podpowiada co przy nich warto jeść, a czego unikać, jest też przykładowy przepis. I tak dowiemy się co np. warto jeść w czasie przeziębienia, a co może nam pomóc z bezsennością. Oczywiście autorka podkreśla, że jej propozycje to nie leki, ale profilaktyka i wspomaganie w codziennych zmaganiach w tym, by czuć się po prostu dobrze. Fajna, przyjemna pozycja, idealna właśnie dla tych, którzy za wiele o kuchni ajurwedyjskiej nie wiedzieli. Ja na pewno znalazłam w niej kilka fajnych ciekawostek, które będę mogła łatwo w życie wprowadzić. Polecam tym, którzy są zainteresowania dbanie o siebie poprzez codzienną dietę.
Recenzja była pomocna?
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9+