
Autor:
Opis
Opis
Viktoras Kulvinskas (ur. 23 lutego 1939 roku w Kownie (Litwa)) to naturopata, holistyczny lekarz, promotor zdrowego odżywiania, zwolennik surowej żywności i autor bestsellera Survival In the 21st Century. Po II wojnie światowej wyemigrował z rodzicami do Stanów Zjednoczonych. Jest współzałożycielem, razem z Ann Wigmore, Instytutu Zdrowia Hipokratesa, gdzie pełnił funkcję dyrektora ds. badań. O działalności Viktorasa Kulvinskasa pisali w swoich książkach Steve Meyorowitz i Paul Nison.
Gdy w 1975 r. ukazała się pierwsza edycja Survival In the 21st Century, książka była najbardziej imponującym naukowym zbiorem udokumentowanych dowodów na życiową rolę niegotowanego pożywienia w diecie człowieka. Do dziś jest uznawana przez szanowanych liderów w dziedzinie zdrowia za „biblię witarianizmu”. V.Kulvinskas był pierwszą osobą, która spopularyzowała dawno niepublikowane prace badacza enzymów dra Edwarda Howella (Enzymy dla zdrowia i długowieczności)
Zdając sobie sprawę, że nie wszyscy są gotowi lub chcą spożywać wystarczającą ilość surowej żywności, aby mieć pozytywny wpływ na poziom zdrowia, autor dodał kolejny pionierski wymiar do swojego opus magnum, kontynuując badania, rozwój i marketing suplementów diety. Twierdzi on, że suplementy diety, takie jak algi, trawa pszeniczna, wegetariańskie preparaty enzymatyczne i ziołowe, mogą w znacznym stopniu zminimalizować skutki gotowanej żywności, toksyn środowiskowych.
Z nowych tematów, niespotkanych przez wiernych czytelników Wydawnictwa AST w publikacjach innych autorów, pojawia się między innymi szczegółowo omówiony bardzo ważny aspekt spożywania soku z trawy i roli chlorofilu w regeneracji krwi człowieka.
W rozdziale Wiele ciał, jedna dusza autor porusza kwestię ciał energetycznych człowieka, co także zostało szczegółowe omówione w książce A. Suworina Leczenie głodowaniem, wydanej przez Wydawnictwo AST w 2022 r.
Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktu
PRO MEDIA POLSKA SP. Z O.O.
Pastewna 27A
Warszawa
ast@wydawnictwo-ast.pl
Gdy w 1975 r. ukazała się pierwsza edycja Survival In the 21st Century, książka była najbardziej imponującym naukowym zbiorem udokumentowanych dowodów na życiową rolę niegotowanego pożywienia w diecie człowieka. Do dziś jest uznawana przez szanowanych liderów w dziedzinie zdrowia za „biblię witarianizmu”. V.Kulvinskas był pierwszą osobą, która spopularyzowała dawno niepublikowane prace badacza enzymów dra Edwarda Howella (Enzymy dla zdrowia i długowieczności)
Zdając sobie sprawę, że nie wszyscy są gotowi lub chcą spożywać wystarczającą ilość surowej żywności, aby mieć pozytywny wpływ na poziom zdrowia, autor dodał kolejny pionierski wymiar do swojego opus magnum, kontynuując badania, rozwój i marketing suplementów diety. Twierdzi on, że suplementy diety, takie jak algi, trawa pszeniczna, wegetariańskie preparaty enzymatyczne i ziołowe, mogą w znacznym stopniu zminimalizować skutki gotowanej żywności, toksyn środowiskowych.
Z nowych tematów, niespotkanych przez wiernych czytelników Wydawnictwa AST w publikacjach innych autorów, pojawia się między innymi szczegółowo omówiony bardzo ważny aspekt spożywania soku z trawy i roli chlorofilu w regeneracji krwi człowieka.
W rozdziale Wiele ciał, jedna dusza autor porusza kwestię ciał energetycznych człowieka, co także zostało szczegółowe omówione w książce A. Suworina Leczenie głodowaniem, wydanej przez Wydawnictwo AST w 2022 r.
Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktu
PRO MEDIA POLSKA SP. Z O.O.
Pastewna 27A
Warszawa
ast@wydawnictwo-ast.pl
Szczegóły
Szczegóły
Data wydania: 01.01.2022
Liczba stron: 518
Wymiary: 21.0x28.0cm
Typ okładki:twarda okładka
Wydawca: Ast
Autor:
Tytuł:Przetrwanie w XXI wieku
EAN: 9788395782190
Recenzje
Recenzje
Produkt nie ma jeszcze recenzji.
Zamieszczenie recenzji nie wymaga logowania. Sklep nie prowadzi weryfikacji, czy autorzy recenzji nabyli lub użytkowali dany produkt.
Nasza cena:161,60 złCena sugerowana przez wydawcę: 199,50 zł
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9+
Wysyłamy w 3 dni
Dostawa do księgarni0 zł
Sprawdź koszt dostawy